bron: Cleo van Raalte
Recept voor 4 personen
Ingrediënten: 300 gram risotto, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 scheutje droge witte wijn, 4 paprika's (of puntpaprika's) geel en rood, 300 gram wortel, 2 courgettes, 1 theelepel oregano, 1 theelepel tijm, 1 theelepel paprikapoeder, 1 groentebouillonblokje, 1 liter water, 100 gram Parmezaanse kaas, verse peterselie, 1 klontje boter, olijfolie
Instructie: Verwarm de oven op 200 graden Celcius. Maak het bouillonblokje met 1 liter warm water. Snij de wortel, paprika en courgette in stukjes. Meng dit met de olijfolie, oregano, tijm, paprikapoeder, en een beetje zout en peper. Leg het op een bakplaat en doe het in de oven voor 25 minuten. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan met olijfolie op laag vuur. Voeg de risotto toe en blus na 3 minuten af met een beetje bouillon. Voeg gedurende 20 minuten een soeplepel bouiloon per keer toe tot de risotto gaar is. Doe de groente erbij en roer een klontje boter en de Parmezaanse kaas erdoorheen.
Comments